Animasjonsverksted på 7.trinn

7.trinn har de to siste dagene hatt besøk av en animatør som har lært elevene å lage animasjonsfilmer. Trinnet ble delt i to og de to gruppene har jobbet hver sin dag med å lage egne animasjonsfilmer. I går var guttene i aksjon, mens det var jentenes tur i dag.

I løpet av en skoledag har elevene laget sine egne animasjonsfilmer i Stop-motion teknikk der vi benytter papiranimasjon/cut-out og plastelina. 12 stillbilder blir til 1 sekund med film.

Det var animatør Jan Rune Blom som holdt verkstedet, og programmet som ble benyttet var Dragonframe, det samme som ble brukt blant annet på produksjonen av «Jul i Flåklypa».

Det var fem stasjoner, og hver stasjon bestod av en laptop og et speilreflekskamera. På to av stasjonene var det satt opp en såkalt animasjonskasse, denne brukes til flat animasjon som cut out av papir, eller flate plastelina figurer. På de tre andre stasjonene var det et kamera på et stativ, og et landskap der man kunne plassere figurene.

Og guttene? Ja, de hadde det ikke så værst i dag de heller, der de lekte seg i Sandvoldskoia i strålende vintervær.