Gruffalo på timeplanen på 2.trinn

2.trinn har jobbet med tema Gruffalo hele uke 8. Det har vært en veldig variert og fin uke, vi har prøvd ut nye arbeidsmetoder, bygd samhold, hatt fine samtaler, moret oss, lekt og lært mye.

Vi startet uka med å lese fortellingen om Gruffalo, vi jobbet med ord og begreper underveis. Vi malte figurene fra Gruffaloskogen. Så jobbet vi med å finne fakta om dyrene i Gruffaloskogen og skrive informasjonsplakater.

Tirsdag var vi i Gruffaloskogen, der gjennomførte vi en telleoppgave inspirert av Mesternes Mester. Vi fyrte bål og grillet «rev» (pølser). Det ble også tid til lek med Gruffalofigurer i snøen.

Torsdag hadde vi stasjoner og gikk på skøyter. På stasjonene skrev elevene invitasjon til Gruffalo, handlelister til Gruffalofest, kodet, formet Gruffalo med selvtørkende leire, spilte memory og la puslespill.

Fredag holdt vi Gruffalofest. På formiddagen jobbet alle hardt med forberedelser – klasserommene ble pyntet, prislister, plakater og kinobilletter produsert og kjøkkengjengen lagde fruktsalat. Da alle oppgavene var gjort kunne vi starte festen. Alle kjøpte kinobilletter med lekepenger, vi hadde lagd egen kinosal i klasserommet. Etterpå handlet alle i kiosken, på menyen sto «ugle med krem» (fruktsalat), «slangesaft» (saft) og «revegodt» (karameller).
Denne uka har vi virkelig hatt sosial læring i fokus, vi har øvd på samarbeid, å ta valg, bygge vennskap og skape felles opplevelser. Vi har flettet sammen elementer fra alle fag, lek og læring. Både barn og voksne er stolte og fornøyde med det vi har gjort.