Avisprosjekt på 6.trinn

I tre uker har 6.trinn jobbet med å lage aviser. Hver elev har laget sin egen avis. Her har de fått lære om annonser, bildetekst, intervju, leserinnlegg, notis, enquet, reportasje, ingress, deadline og mange andre begreper innenfor avisverdenen. I dag ble det rigget opp til avisutstilling på biblioteket. og utstillingen ble åpnet til tonene av Edward Elgars "pomp and circumstance" og servering av kake og saft.

I en nyhetsverden preget av det amerikanske presidentvalget med "fake news" og korona, er det viktig å lære om nyheter og hvordan disse blir til, og kan brukes og misbrukes. I en slik verden er det også befriende å kunne bla gjennom å lese Tynsetnytt, Telnesnytt, Lonåsenavisa og mange flere elevproduserte aviser.