Helter - et tverrfaglig tema på 7.trinn

Skoledagen startet med at elevene på 7.trinn ble presentert for noen mennesker som har gjort seg bemerket på mange forskjellige områder. En etter en kom heltene inn i musikkrommet som for anledningen var omgjort til et hotell. Der ble de møtt i døra av hotelleieren selv i egen høye person, og rett utenfor døra satt en ung svenske og skolestreiket for klimaet.

Elevene fikk i oppgave å prøve å finne ut hvem de ulike heltene var, ut fra opplysninger som heltene ga om seg selv. I tillegg til en hotelleier og gründer og en ung svensk miljøaktivist, fikk elevene møte en skotsk forsker og vitenskapsmann som har fått æren for å utvikle penicillinet, en særdeles berømt og suksessrik norsk forfatter, artist og tidligere fotballspiller, en pakistansk jente som i en alder av 17 år fikk Nobels fredspris for sitt arbeid for unge jenters rett til utdanning i Pakistan, en norsk idrettsutøver som har deltatt i paralympiske leker, skal vi danse og vinner av Egebergs ærespris.

Dette var starten på et tverrfaglig tema som elevene skal jobbe med i ukene frem til jul.

Har du klart å gjette hvem heltene var? Fasiten finner du litt lenger ned på siden.

Elevene var nysgjerrige å finne ut hvem heltene var, og hadde mange spørsmål til dem for å prøve å komme på sporet av hvem de var. De måtte også snakke engelsk med forskeren fra Skottland og menneskerettighetsforkjemperen fra Pakistan.

Heltene som besøkte Tynset barneskole var Olav Thon, Greta Thunberg, Alexander Fleming, Malala Yousafzai, Jo Nesbø og Birgit Skarstein.